Lakrids cookies

Der var en dag jeg fik enormt meget lyst til cookies, og det eneste jeg havde var rugmel og ruggryn. “Det skal ikke stoppe mig”, tænkte jeg og så gik jeg ellers i gang.

Rugmel er godt for blodsukkeret. Det går ikke ind og påvirker det som med hvedemel. Når der nu er sukker i disse sataner, synes jeg derfor det er passende at bruge rugmel 🙂

Cookies med lakrids (12 stk. – store):

200 g blødt smør

100 g rørsukker

50 g brun farin

3 spsk kakao

2 æg

1 spsk knust tang (hvis du ikke lige ligger inde med dette, kan du bruge 1/2 tsk. fin bordsalt)

200 g ruggryn

175 g rugmel

1 tsk. natron

2 tsk lakridspulver (eller mere, hvis de virkelig skal smage af lakrids)

1 plade mørk chokolade (eller hvid, hvis du er til det)

 

Hak chokoladen groft.

Pisk smør, sukker, brun farin og kakao luftigt. Det kan være lidt svært at få det meget luftigt, så hav lidt tålmodighed. Tilsæt æggene et ad gangen, sørg for at piske godt mellem hvert æg. Bland ruggryn, rugmel, natron og det knuste tang sammen, og vend det i dejen sammen med det grofthakkede chokolade. Fordel dejen med 2 spsk på en bageplade med bagepapir, og bag chokoladekagerne midt i ovnen. OBS! Husk at cookies flader meget ud, så det er vigtigt at have plads imellem dem.

De skal bages ved 200 grader (varmluft) i ca. 10 minutter. De bliver meget mørke pga. rugmel, så hold øje med dem.

Lad dem køle af på en bagerist.

 

Hvis du vidste der var rugmel i, ville du så spise dem?

Hvis du vidste der var rugmel i, ville du så spise dem?

TIP! Lakridspulveret er købt inde i Torvehallerne

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?