Kylling med salvie og Savojkålsalat med bacon

savojkål

Jeg tænker det måske det er på tide, at jeg poster noget end salat 🙂 Så her er der lige en god opskrift på kylling og selvfølgelig en salat.

Kylling med salvie og Savojkålsalat med bacon

Kylling:

  • 1 pakke kyllingunderlår
  • 1 håndfuld salvie, hakket
  • olivenolie
  • Salt og peber
  • Skal og saft af 1/2 citron
  • 2 fed hvidløg, presset eller finthakket

Savojkålsalat:

  • 1 savojkål
  • 100 g. bacon, skåret i tern
  • 2 kviste frisk timian
  • 1 æble
  • 1 dl. perlebyg
  • Saft af 1/2 citron
  • Salt og peber

Kylling:
Kom alle ingredienser i en pose, luk posen og ryst godt. Kom derefter kyllingunderlårene i, luk og ryst posen godt så væsken fordeles godt. Lad det stå og trække i et par, hvis der er tid til det. Tænd for grillen og lad dem grille i ca. 20 minutter.

Savojkålsalat:
Kog perlebyg som posen anviser.
Steg bacon i en stegepande med timiankvistene. Skyl savojkålen og snit den groft.
Når bacon er færdigstegt, tages det af panden og kommes på en tallerken med køkkenrulle, for at køle ned og dryppe af.
Hæld savojkålen på stegepanden og steg den i et par minutter. Vend bacon i og steg den sammen med kålen i et minut. Hæld blandingen i en skål. Skær æblet ud i tern og kom dem i salaten. Pres citronsaft ud over salaten. Når perlebyg er kogt færdig, skylles de i koldt vand og hældes i salaten. Smag til med salt og peber.

TIP! Hvis det ikke er grillvejr, så lav kyllingen i ovnen. De skal have ca. 30 minutter på 200 grader.

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.