MIRABEL MARMELADE

Mirabel_marmelade

Mirabel er i sæson lige nu, og de findes i flere farver og hver farve har sin egen smag. De røde er lidt mere søde og kraftige, og er derfor perfekte til marmelade. Marmeladen er mere stivt i konsistensen end syltetøj, og er  rigtig godt til en gang nybagt rugbrød eller grove pandekager.

  • 500 g. mirabel
  • 250 g. rørsukker
  • 1/2 vanillestang
  • Evt. geleringsmiddel – Gør den mere fast, som marmelade skal være

Skyl og udsten mirabellerne. Kom dem frugtkødet i en gryde og lad det koge ved svag varme med rørsukker og vanille, i ca. 10-15 minutter. Tilsæt evt. geleringsmiddel efter brugsanvisningen.
Husk at fjerne skum med en ske.
Hæld marmeladen i skoldede glas og og luk låget med det samme. Hæld gerne op til 1 cm under kanten. Det er rigtig vigtigt at lukke låget imens det er varmt, da det skaber vakuum og man mindsker dermed risikoen for mug og andet i marmeladen.

TIP! Kom evt. appelsinskræl af en økologisk appelsin i. Så bliver marmeladen lidt mere syrlig og frisk. Tag skrællen op når marmeladen hældes i glas. 

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.