Mirabel er i sæson lige nu, og de findes i flere farver og hver farve har sin egen smag. De røde er lidt mere søde og kraftige, og er derfor perfekte til marmelade. Marmeladen er mere stivt i konsistensen end syltetøj, og er rigtig godt til en gang nybagt rugbrød eller grove pandekager.
- 500 g. mirabel
- 250 g. rørsukker
- 1/2 vanillestang
- Evt. geleringsmiddel – Gør den mere fast, som marmelade skal være
Skyl og udsten mirabellerne. Kom dem frugtkødet i en gryde og lad det koge ved svag varme med rørsukker og vanille, i ca. 10-15 minutter. Tilsæt evt. geleringsmiddel efter brugsanvisningen.
Husk at fjerne skum med en ske.
Hæld marmeladen i skoldede glas og og luk låget med det samme. Hæld gerne op til 1 cm under kanten. Det er rigtig vigtigt at lukke låget imens det er varmt, da det skaber vakuum og man mindsker dermed risikoen for mug og andet i marmeladen.
TIP! Kom evt. appelsinskræl af en økologisk appelsin i. Så bliver marmeladen lidt mere syrlig og frisk. Tag skrællen op når marmeladen hældes i glas.
Næste omgang bootcamps starter 17. juni!
Skal du med?