Okay, denne her opskrift er tyvstjålet fra min mand. Men den er simpelthen så god at jeg MÅ dele den!
Grove burgerboller (6 stk.)
- 175 g. hvedemel
- 100 g. grahamsmel
- 25 g. gær
- 20 g. flydende margarine
- 1 spsk. olie
- 1 æg
- 1,5 dl. mælk
- 1,5 tsk. sukker
- 1/2 tsk. salt
- Sesamfrø til pynt
Mælken lunes, sørg for at den ikke bliver for varm, da gæren ikke kan tåle det. Opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt i dejen. Den skal være blank i overfladen og smidig. Stil dejen til hævning, et lunt sted, i 15 minutter.
Del dejen i 6 stykker og form dem til store flade boller. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter – til de er blevet dobbelt størrelse. Tænd for ovnen på 200 C varmluft, imens de efterhæver.
Pensel bollerne med vand og drys med sesamfrø. Bag bollerne i 10-12 minutter.
Næste omgang bootcamps starter 17. juni!
Skal du med?