Nøddecreme

Nøddecreme af raw kakao. Dette er nok den bedste nøddecreme jeg nogensinde har smagt.

Nøddecreme af raw kakao. Dette er nok den bedste nøddecreme jeg nogensinde har smagt. Er fast inventar i køkkenet fremover.

Nøddecreme, eller det som mange af os kender som Nutella, kan laves nemt. Det tager under 10 min. at lave, og smager himmelsk!
Denne nøddecreme er lavet af hasselnødder og raw kakaopulver.

Hvad er forskellen så på almindelig kakao og raw kakao? Kort fortalt. Raw kakao er kakao der ikke er opvarmet til over 40C, hvilket gør, at det skulle have et højt indhold af bl.a. antioxidanter. Antioxidanter er gode for os, da de svækker den skadelige iltning i kroppens celler, så cellerne ikke begynder at opføre sig anderledes. Ændres cellerne, kan det medføre, at man bl.a. kan få kræft og hjertekarsygdomme. Derfor er det vigtigt med antioxidanter i den daglige mad. Det er en rigtig god undskyldning for at spise kakao, og det ka’ vi li’! Men husk at antioxidanter også findes i frugt, fuldkornsprodukter og grønt, derfor skal vi også lige spise noget af dem.

Nøddecreme

  • 120 g. hasselnøddemel
  • 50 g. raw kakao
  • 80 g. ahornsirup
  • 1,8 dl. mandelmælk (kan købes i helsekostforretninger, også i små brikker)

Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend det, til det er helt cremet. Smag til med lidt mere ahornsirup, hvis det ikke er sødt nok.
Det er meget flydende når man lige har lavet det, men lad det stå i et par timer til det har sat sig.
Nøddecremen kan holde sig i op til 3 uger, i en lufttæt beholder, i køleskabet.

TIP! Hasselnøddemel kan du selv lave, ved at blende hasselnødderne med en minihakker. Det skal være helt fint, så der ikke er klumper i cremen. Hvis du ikke gider det, kan det købes i de fleste supermarkeder eller i helsekostforretninger.

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.