Rød linsesuppe

Sidste eller forrige år faldt jeg over en opskrift på en rød linsesuppe. Den er nem at lave, og jeg sørger altid for at have ds. tomater og linser i køleskabet. Når man kommer træt hjem fra arbejde og ikke lige har tid eller overskud til at lave mad, kan man altid lave denne. Hvis det er sommer, kan man lave den i det man kommer hjem, og vente en times tid med at spise den. Husk at lægge et låg over, men lad der være et hul til dampen. Jeg har dog lavet lidt om i opskriften, og den får I så her 🙂

Kræver også en stavblender, foodprocessor eller blender!
Tænd evt. for ovnen på 200 grader varmluft hvis du skal have croutoner – opskrift længere nede

  • 2 løg
  • 1 stor rød peber eller 1 snackpeber
  • 2 ds. tomater
  • 1-2 fed hvidløg (eller flere hvis man er til det)
  • 0.5 dl olivenolie
  • 1 tsk stærk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stærk karry
  • Evt. 1 rød chili (hvis retten skal være rigtig stærk)
  • 1/2 pakke røde linser (ca. 200g)
  • 3 hønse- eller grønsagsbouillon
  • 0.5-0.75 L vand

Kom olien i en stor gryde, og hæld alle krydderierne i når olien er varm. Imens krydderierne steger, hakker du grønsagerne groft og hælder dem i så snart dette er gjort. Kom ds. tomaterne i når grønsagerne har stegt i et par minutter, vend dem ofte så de ikke brænder på! Lad det koge i ca. 5 minutter, og kom derefter det kogende vand, bouilloner og linser i. Læg låget på og lad det koge i ca. 20 minutter.
Blend det hele så det bliver dejlig cremet.

TIPS!

  • Kom evt. noget avocado-, macadamia- eller olivenolie på efter servering. Det smager herligt!
  • Hvis du lave suppen lidt anderledes, kan du komme frossen hakket spinat eller grønkål i efter du har blendet suppen. Kan varmt anbefales!

Hvis du har noget af det fantastiske hjemmebagte brød herinde fra, kan du lave croutoner imens suppen koger færdig.
Skær rugbrødet ud i 2×2 cm tern, og kom dem på en bageplade med bagepapir. Hæld olivenolie over og drys havsalt eller lign. på. Kom dem i ovnen og bag dem i ca. 15 minutter. HUSK at vende dem jævnligt så de ikke brænder på 🙂

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?