Rucola og blomkålssalat

Så er det på tide der kommer opskrifter og indlæg igen! Nu er foråret for alvor på vej, og nu vil jeg gerne have frisk salat! Når efteråret er på vej hungrer jeg efter bagte, stegte og kogte grøntsager 🙂

For 3 uger siden fik jeg en stor lyst til blomkål og gedeost pga. vejret (vejret påvirker altid mit madhumør). SÅ var det i gang med at lave en salat der passede til dette. Op på cyklen og finde ingredienser til denne dejlige salat, og det kunne kun gå for langsomt.

Opskrift på rucola og blomkålssalat:

1 bakke rucola

1 lille blomkålshoved

1 bakke datterino tomater eller lign. (de har bare en mere krydret smag, og mindre syre)

1-2 fintsnittet skalotteløg (eller 1 lille rødløg)

1-2 tsk. sennepsfrø

saften af 1 citron

3 spsk. olivenolie

1 tsk. honning

Salt og peber

Gedeost – smuldret

Evt.en god håndfuld hakkede valnødder eller hakkede mandler

Sådan laver du den:

Bagte tomater:
Tænd for ovnen på ca. 200 C varmluft. Skær tomaterne i halve, og kom dem i et ildfast fad. Hæld lidt olivenolie over og drys med salt og peber. Når ovnen er klar, sættes de ind og bages i ca. 15 min. De skal være helt bløde.
Stil fadet til side og begynd at forberede resten. Når ovnen er klar kommes tomaterne i.

Rucola:
Skyl rucola godt og grundigt. Har du en salatslynge, så brug den. Ellers kom rucola i en skål med vand og dem i vandet. Hæld vandet fra og læg rucola i på et rent viskestykke og tør dem.

Blomkål:
Pil bladene af blomkålen og skær stokken af. Skær den i fire kvarte, og skær dem derefter ud i meget tynde skiver.

Dressing:
Kom citron, olivenolie, honning, sennepsfrø og salt og peber i en skål og pisk det godt igennem.

Kom rucola, blomkål, skalotteløg og gedeost i en skål og vend dressingen i. Når tomaterne er færdige og er kølet ned, vendes de i salaten. Smag til med salt og peber.

En lækker forårssalat med blomkål, rucola, bagte datterino tomater og gedeost. Tilsat citrondressing

En lækker forårssalat med blomkål, rucola, bagte datterino tomater og gedeost. Tilsat citrondressing med olivenolie og sennepsfrø

TIP! Hvis det skal være en hovedret, så kom rugbrødscroutoner i. 

 

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?