6 simple råd til en sundere (og nemmere) hverdag

Det er mandag, ulvetimen nærmer sig, blodsukkeret falder og det samme med humøret. Køleskabet åbnes og der er ikke lige handlet ind til aftensmad. Nu er humøret helt i bund. Den nemmeste løsning vil være den gyldne måge eller grillbaren, for det går hurtigt og så slipper du for skrigende børn imens.

 

Hvis dette virker bekendt, så giv dig selv 5 minutter til at læse de gode, og simple råd til hvordan du (ofte) kan undgå en tur på grillen.

 

Man kan komme rigtig langt med disse simple råd:

  • Lav en overordnet madplan. Den behøver ikke at være detaljeret, for hvad nu hvis du har lyst til boller i karry, i stedet for frikadeller den dag? Der skal være plads til at du kan ændre det, hvis nu dine smagsløg siger noget andet den dag. Sørg for at der er fiske-, lyst kød- (fjerkræ) og kød frie dage. På den måde får du en varieret uge
  • Sørg for at få handlet ind én til to gange om ugen. Du mindsker risikoen for impulsive køb, hvor du smider halvdelen af maden ud fordi du ikke får det brugt. Desuden kan du spare mange penge ved at handle ind sjældent.
    Køb evt. kun basisvarer som mælk, yoghurt, grønsager, frugt og morgenmadsprodukter. På den måde er du sikret i at have basisvarerne, og du skal kun ud og købe kød som passer til de grønsager du har handlet ind
  • Lav en god portion salat, så du har til et par dage. Det hjælper rigtig meget på en travl hverdag. Mad kan holde sig ca. 4 dage når det er tilberedt – Her gælder salat også. Salat er ofte det man springer over, da det kan virke besværligt at lave. Hvis det brænder på, så køb en færdiglavet salat, og skift evt. dressingen ud med en hjemmelavet
  • Kom grønsager i maden. Et eksempel kan være kødsovs. Tag 2 dåser tomater, 1 løg, 3 gulerødder, 1 peberfrugt og 1 fed hvidløg. Lad det simre indtil gulerødder er møre. Blend sovsen og kom kødet i. Så får du en del grønsager i din kødsovs. Der findes utallige kombinationer, og det er kun fantasien der sætter grænser
  • Køb frosne grønsager, og hav dem liggende i fryseren. De kan bruges til de dage hvor krisen er størst. Frosne grønsager er ligeså sunde som friske. Du skal bare lade vær med at koge dem, som da mormor kogte dem. De skal være al dente.
  • Lav en ekstra stor portion mad. Gem halvdelen i fryseren, så har du til en dag hvor ugideligheden overmander dig. Det behøver ikke være noget fancy. Evt. bare en portion kødsovs som du kan komme chilibønner i, så har du til chili con carne

Husk. Det er okay at få grillmad ind i mellem. Jeg gør det også, men jeg får det ikke hver dag. De her 6 råd forsøger jeg at følge, især fordi jeg har en meget travl hverdag som kan gøre det svært at leve en sund livsstil. Eget firma, og et barn + mand der skal have ordentlig mad.

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.