Blomkålssuppe über alles!

En dejlig fløjlsblød suppe som er lavet på blomkål. Den er billig, nem og smager fantastisk!

  • 1 stort blomkålshovede
  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk timian
  • 2 hønsebouillon eller grønsags hvis man er til den vegetariske side
  • 1 helt stykke røget bacon (ca. 200 g.) – skåret ud i store tern
  • 1 l. kogende vand
  • Olivenolie
  • Saften af en halv citron
  • Evt. 1 dl. madlavningsfløde
  • Rugbrød til at lave rugbrødscroutoner

Hæld olivenolie i en gryde og varm den op. Kom løg, hvidløg og skåret blomkål i og steg dem i et par minutter. Kom derefter det kogende vand, hønsebouillon i. Bind timian med madsnor og kom det i gryden. Lad det koge i 15 minutters tid – imens dette står på, kan du stege bacontern på en pande til de er sprøde. Tag timian op og blend suppen, den må gerne blive helt fin. Kom til sidst citronsaft og madlavningsfløde i og server med baconstykker.

HUSK! Hvis du vælger at lave rugbrødscroutoner til, skal du skære rugbrødet ud i tern og kom dem i en skål. Forvarm ovnen på 200 grader (varmluft). Hæld olivenolie og salt i (en passende mængde), rør rundt i det så både olie og salt bliver fordelt. Hæld dem ud på en bageplade og kom dem i ovnen. De skal have ca. 15 min.

 

Dejlig cremet blomkålssuppe

Dejlig cremet blomkålssuppe

 

 

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?