Dictes grove chokoladeboller

Grove chokoladeboller er altid gode at have i hånden, især hvis man er træt af at købe dem. De her er bare fantastiske til weekend- eller eftermiddagshygge.

Grove chokoladeboller er altid gode at have i hånden, især hvis man er træt af at købe dem til 15 kr. stykket. De her er bare fantastiske til weekend- eller eftermiddagshygge.

 

Min datter eeeeeelsker chokolade, og hvis der er noget hun elsker endnu mere så er det chokoladeboller. Det første hun spørger efter når hun vågner i weekenden er chokoladeboller. Efter at have købt chokoladeboller stort set hver weekend (til 15kr. stykket!) begyndte jeg at blive nærig. Jeg blev enig med mig selv om at jeg sagtens kunne lave dem bedre selv! Så her er, hvis jeg må tillade mig at kalde dem det, “Dictes grove chokoladeboller” 😀

Dictes grove chokoladeboller (ca. 12 stk.)

  • 10 g. gær
  • 3-4 dl. lunken vand (alt efter hvor våd du vil have dejen)
  • 200 g. grahamsmel
  • 150 g. hvedemel
  • 1 plade grofthakket mørk chokolade (mindst 72 %)
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 0.25 dl. olivenolie
  • Æg eller mælk til pensling

Hak chokoladen først i grove tern.

Kom gær og lunken vand i en skål og pisk til gæren er opløst. Kom derefter sukker, salt og olivenolie i og pisk. Til sidst skal grahamsmel og hvedemel og chokolade i og æltes til en dej.
Lad dejen hæve et lunt sted i et par timer. Når dejen er hævet, tændes for ovnen på 200 C varmluft, og dejen formes til boller. Lad dem efterhæve til ovnen er klar, og pensl dem med mælk eller æg.
Bollerne skal bages i ca. 12 minutter. De er bedst når chokoladen er stivnet, men hvis man ikke kan vente må man jo bare gå i krig med chokoladefingre.

 

TIP! De kan fryses ned og tages op til senere brug, bare husk at chokoladen godt kan blive hvid på overfladen når de fryses ned.

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.