Fuldkorns foccacia med rosmarin

Denne opskrift på foccacia kan jeg egenlig ikke tage ære for, men jeg har fået lov af min søde mand 🙂 Det er ham der altid laver foccacia, og han er god til det. Så god at det sjældent holder længe, fordi det bare er så godt! Brødet bruger vi enten til suppe, tapas eller som sandwichbrød.

 

Fuldkorns foccacia med rosmarin
1 stk.

  • 300 g. hvedemel
  • 150 g. grahamsmel
  • 25 g. gær
  • 3,5 dl. vand
  • 1 dl. olivenolie
  • 1 tsk. salt

Til pynt:

  • Havsalt i flager
  • Rosmarinblade eller tørret oregano

Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt sammen. Dejen skal hæve lunt og tildækket i ca. 40 min. Slå dejen ud og kom den i en bradepande, som er smurt med olivenolie. Lad brødet efterhæve i ca. 30 min. Tænd for ovnen på 200 C varmluft. Prik dybe huller med fingrene, og pensl med lidt olivenolie. Drys med havsalt og fordel rosmarin i hullerne. Lad det bage i ca. 20 min. Når brødet er færdigbagt, køles det ned i formen.

Foccacia1

Buon appetito!

TIP! Der er næsten ingen grænser for hvad du kan komme på din foccacia. Oliven, soltørrede tomater, oregano etc.

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.