Grove æbleskiver

Æbleskiver er noget jeg glæder mig til hvert år. Men jeg vil helst have de hjemmelavede, både fordi jeg godt kan lide smagen af kærnemælk og så jeg selv kan bestemme hvad der skal i.

Min opskrift på de grove æbleskiver indeholder rugmel og er dermed fyldt med fibre. Jeg har skrevet før, at jeg godt ved nogle synes det er blasfemi at man kommer fuldkorn i kager, men min mave kan ikke klare alt det hvide mel. Derfor vælger jeg at lave det med fuldkorn. Bum basta.

 

Grove æbleskiver
(ca. 15 stk.)

  • 100 g. hvedemel
  • 150 g. rugmel
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • 3 æg
  • Revet skal af en 1/2 citron
  • 2 tsk. sukker
  • 4-5 dl. kærnemælk (varierer efter hvilken slags rugmel du bruger)

Bland mel, salt og natron. Pisk æg og sukker, så det bliver luftigt. Vend melblanding og kærnemælk i æggemassen. kom til sidst revet citronskal i. Kom fedtstof i dejen. På den måde undgår du at bruge for meget.

Hæld dejen i en æbleskivepande, lad dem stege og vend dem kun en kvart omgang. Hæld lidt mere dej i og vend dem helt efter et par minutter. På den måde kan du få dem helt runde uden at de er hule indeni.

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.