Havregrynskugler af dadler

Havregrynskugler lavet på dadler har en dejlig sødme. Her er de med usaltede pistacienødder og kokosmel.

Havregrynskugler lavet på dadler har en dejlig sødme. Her er de med usaltede pistacienødder og kokosmel.

 

Hvem husker ikke de klistrede hænder, da man var barn og lavede havregrynskugler? Jeg synes der er noget mediterende over at lave havregrynskugler, men jeg synes dog også at de klassiske havregrynskugler kan være for smøragtige – De er sjovt nok lavet af smør. Sidste år lavede jeg nogle af dadler, og de smagte fantastisk!
I anledning af julen, vil jeg derfor gerne dele opskriften med jer.

 

Havregrynskugler af dadler

Havregrynskuglemasse:

  • 300g. dadler uden sten
  • 2 dl. havregryn
  • 1 skud espresso eller 1 spsk. stærk kaffe
  • 3 tsk. kakao

Overtræk:

  • Kokosmel
  • Pistacienødder
  • Mandler
  • Chokolade
  • Frysetørret frugt

Hak dadlerne på et skærebræt, eller i en foodprocessor. Når de er hakket helt fint, hældes de i en skål og de resterende ingredienser blandes i. Rør godt og grundigt, så det hele blandes godt. Stil blandingen i køleskabet i mindst 1 time, så det kan blive fast.

Imens blandingen sætter sig i køleskabet, klargøres overtrækket.

  • Kokosmel:
    Hæld en lille portion kokosmel ud på en tallerken (ca. 1/2-1 dl.)
  • Nødder:
    Hak nødderne fint. og hæld det på en tallerken
  • Chokolade:
    Smelt chokoladen i en skål, over et vandbad med næsten kogende vand – Chokoladen må endelig ikke koge! Når kuglerne vendes i chokoladen, kan de drysses med frysetørret hindbær

Når blanding har stået i køleskabet, rulles de til små kugler. Lad dem endelig være lidt små, for de kan blive for meget hvis de er for store. Derefter vendes de i hver deres overtræk.
Når de ikke serveres, skal de stå i køleskabet.

TIP!
Hvis der skal være lidt bid i dem kan man komme lidt stødt chili eller cayenne peber i

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.