Ribs Crumble

Ribs crumble er lig med sommerhushygge. Basta. Her er den serveret med creme fraiche, men kan også serveres med flødeskum eller vanilleis, som er en god kontrast til den syrlige ribs.

Ribs crumble er lig med sommerhushygge. Basta. Her er den serveret med creme fraiche, men kan også serveres med flødeskum eller vanilleis, som er en god kontrast til den syrlige ribs.

Sommer, sol og ribs. Det er noget der dur! Sidste weekend stoppede vi forbi mine svigerforældre og plukkede ribs, stikkelsbær og grønt inden vi kørte videre til Thy. Tre store fryseposer blev fyldt, og der skulle nu forhandles om, hvad de skulle bruges til. Der blev forhandlet frem og tilbage (mest mellem mor og datter), og det endte med en gang crumble i første omgang. Næste forhandling er allerede i gang 🙂

For mig er stikkelsbær og ribs lig med sommerhushygge, og endnu mere når det indebærer crumble.
Når man nu befinder sig i Thy, i et sommerhus, må man være kreativ med mål og vejning. Til mit held, var der et decilitermål og en spiseske.

Ribs Crumble

5 dl ribs
3 dl ruggryn (havregryn kan også bruges)
50 g smør
3 spiseske rørsukker

Tænd ovnen på 200 C.
Hæld ribs i et ildfast fad, og drys 1 spiseske rørsukker oven på. Kom ruggryn, smør og det resterende rørsukker i en skål. Smuldr det med fingrene til det er godt fordelt, og kom det oven på ribs.
Sæt fadet i ovnen og lad det bage i ca. 20 min.

Server med en gang is, flødeskum eller creme fraiche, som står i god kontrast til den syrlige ribs.

Og hvad stikkelsbærrene skal bruges til, må du jo se i næste uge 🙂

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.