Når min datter skal have noget mellemmåltid til madpakken, så tyr jeg ofte til rugbrøds-/mysliboller, da de er fyldt med fuldkorn og fibre. Skolebørn skal have min. 10 g. kostfibre om dagen, og med disse får de en god del af det anbefalede.
Jeg har været så heldig at få lov til at dele Louisa Lorangs opskrift fra ‘Madpakkebogen’, og den er super nem og så smager de bare rigtig godt!
Rugbrøds-/mysliboller
ca. 24 stk.
- 1 pakke rugbrødsblanding
- 2-3 dl. mysli
Desuden tilføjer jeg:
- 1 plade mørk chokolade, groft hakket
- 2 dl. tørret frugt
- 1 dl. nødder, grofthakket (valnødder, hasselnødder, mandler, pekannødder etc.)
Bland mysli med rugbrødsblandingen, og tilføj ca. 2-3 dl. ekstra vand (det afhænger af hvad du bruger af ingredienser). Dejen skal have en konsistens som grød. Bag dem ved 200 C varmluft i muffinforme, til de er gennembagte (15-30 minutter).
TIP! Du kan fryse bollerne ned, og så tage dem op når de skal spises. På den måde bliver de ikke tørre.
Hvis du ikke ved hvem Louisa Lorang er, så kan jeg fortælle dig at hun ofte har været i TV2 og lave virkelig god mad. Desuden har hun skrevet flere bøger, som Vild med mad og Juice & co. Du kan finde hendes bøger her og de er endda signeret 🙂
Næste omgang bootcamps starter 17. juni!
Skal du med?