Stikkelsbærtrifli

Trifli

Som jeg allerede har nævnt et par gange eller flere, så har vi været hos svigermor og plukke bl.a. stikkelsbær. Denne uges opskrift indeholder netop denne lækre frugt, og det er intet mindre end stikkelsbærkompot. Mmmmmmm, siger jeg bare.

Min mor har fortalt hvordan de fik kompot, da hun var barn, og det var bare det bedste hun vidste. Især stikkelsbær. Jeg har nu begivet mig ud i, at lave en omgang kompot, og det er meget nemt.
Det bliver den “lette” udgave, da jeg serverer den med skyr, som afbalancerer den søde kompot, og hjemmelavet granola. Tag dog ikke fejl, den indeholder sukker, så man skal ikke spise uanede mængder af den 🙂

Min opskrift er knap så sød i forhold til andre opskrifter, da jeg ikke er til det søde der skærer i tænderne.

Stikkelsbærkompot

  • 300 g. stikkelsbær
  • 60 g. rørsukker
  • 3/4 dl. vand
  • 1 spsk. Maizena
  • 1/2 dl. vand

Skyl stikkelsbærrene og kom dem i en gryde med rørsukker og vand. Kog dem i ca. 10 min.
Når de er ved at være kogt, blandes Maizena med 1/2 dl. vand, og hældes i, imens der piskes. Lad det koge op og tag det af blussen. Derefter hældes blandingen igennnem en si, ned i en skål, og bærrene presses igennem sien.

Stil det i køleskabet og lad det køle ned i et par timer.

Stikkelsbærtrifli – den lette udgave

  • 1/2 dl stikkelsbærkompot
  • 1 dl skyr eller græsk yoghurt
  • 1-2 spsk. Granola eller müsli

Hæld stikkelsbærkompotten i en skål eller et glas, og top den med skyr og granola, eller müsli som ikke er honningristet. Top evt. med en gang hakket mørk chokolade (min. 72%).

Server den straks til en god kop kaffe.

Enjoy!

 

 

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.