Tips til påskemiddag

En del frygter altid helligdage, fordi de er overbevist om at de tager alle kiloerne på i de dage. Det er også som oftest ren ædegilde når vi danskere samles til hygge.

Sandheden er, at det vægtøgning der opnås er væske og en masse mad i tarmene. Kulhydrater binder også væske i kroppen, så det er ofte dem der gør at du tror du har taget på efter et enkelt brød 😉

Men jeg giver her lidt tips til hvordan du kan håndtere påskefrokosterne uden at skulle være bekymret for om du tager på i vægt.

  1. Inden du tager af sted til frokosten kan du sørge for at få lidt at spise. Nok til at du ved du ikke overfalder påskebordet fordi du er så sulten at du ikke kan vente. At du er lidt mæt hjælper til ikke at spise for meget. Så er det også nemmere at tage beslutninger og finde ud af hvad du vil spise.
  2. Drik noget vand inden du sætter dig til bords. Det hjælper på mæthedsfølelsen inden du går i gang med at spise.
  3. Hav en plan for hvad du vil spise til frokosten, og respekter din mæthed. Det kan være svært, især fordi vi ofte får “last supper” mentaliteten. Dvs. vi tænker at der går et helt år inden vi spiser den lækre mad igen, så vi skal skynde os at spise så meget vi kan inden vi går glip af den i et helt år – Ligesom juleaften.
  4. Tal med folk under frokosten. Det er svært at tale med mad i munden 🙂 Og smag på den lækre mad så dine smagssanser fyldes. Vi skal ikke undervurdere smag.
  5. ‘Tjek ind’ – Vær til stede og vurder din mad. Smager den ligeså godt som første bid, eller er den begyndt at være ligegyldig i smagen. Start med at vurdere den til en 10’er og stop med at spise når den måske ligger på en 5-6 stykker.
  6. Husk. Du kan altid lave den lækre mad igen hvis du vil. Lam kan købes året rundt. Marinerede sild kan købes året rundt. Rugbrød kan spises året rundt. Så du kommer ikke til at undvære det i et helt år.

Jeg håber du kan bruge disse tips. Men husk, det er som oftest kun en enkelt dag eller to vi spiser meget. Går du derefter tilbage til din fornuftige daglige hverdag, så går det nok at du ikke lige har lyttet til din krops signaler de to dage.

Har du andre gode råd, så skriv dem endelig i kommentarfeltet 🙂

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.