Tom Yum suppe

TomYum

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg elsker asiatisk mad. Det er dog ikke så ofte vi får det, da min datter ikke er ligeså vild med det som jeg er. Vi får derfor ikke ikke så ofte asiatisk mad, men de dage vi får det, må min datter få en rugbrødsmad (hvilket hun elsker). En af mine favoritter er Tom Yum suppe, og nu vil jeg dele min opskrift med jer, som ikke er den helt klassiske, men mindst ligeså lækker!

Tom Yum suppe

  • 1 pakke Tom Yum paste – Jeg har brugt den økologiske fra LumLum (købt i Netto). Ellers køb evt. dem fra Santa Maria, jeg synes dog de smager syntetisk
  • 1 rød peberfrugt, skåret i tynde stave
  • 1 grøn peberfrugt, skåret i tynde stave
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 3 gulerødder, skåret i skiver
  • 1 chili, finthakket
  • 1 dåse eller 1 bakke friske mini majs
  • 1 bundt forårsløg, grofthakket
  • Limeblade, hvis disse ikke er med i Tom Yum pakken
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1/2 l. kogt vand
  • 500 g. kyllingebryst
  • Olie til stegning

Evt. grove nudler til

Fremgangsmåde:

Tag en stor gryde, eller wok og tænd for kogepladen. Hæld olien i gryden. Skær kyllingen i tern og kom dem i gryden når olien er opvarmet. Steg kyllingen med hvidløg i 5 min. Hæld det kogte vand, gulerødder og Tom Yum paste i. Lad det koge et par minutter. Kom derefter resten af ingredienserne i og lad det koge i yderligere 10 minutter.
Hvis det skal være lidt mere mættende, koges grove nudler (følg pakkens anvisning) og serveres til suppen.

TIP! I stedet for kylling, kan laks, rejer, hvid fisk eller oksekød bruges.

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.