Det er juletid, og kulden er endelig ved at komme for alvor. Det kræver ofte noget varmt at drikke, og den bedste drikke jeg kan komme på, ud over kaffe, er varm chokolade. Det skal ikke være det der vandede omgang kakao, det skal være lavet af mørk chokolade, smør, sukker og mælk. Men – der skal altid være et “men”, lad vær med at tro du kan drikke løs af denne, for den er ikke i den slanke ende. Til gengæld er den alle kaloriesynderne værd!
Varm chokolade (8-10 kopper)
- 1 plade mørk chokolade (min. 72%) – groft hakket
- 1 l. skummetmælk
- 20 g. smør
- 3 spsk. kogt vand
- 3 spsk. flormelis (hvis den skal være mere sød, så kom mere i)
- Fløde til flødeskum
Kom smør og det kogte vand i en gryde. Lad smørret smelte, og kom derefter den grofthakkede chokolade i. Lad chokoladen smelte – HUSK! Det må ikke koge. Når chokoladen er smeltet, hældes mælken i. Den varme chokolade skal koges op. Smag den til med flormelis og server den med flødeskum.
TIP!
Hvis du gerne vil have en mildere smag, kan du komme mere mælk i. Du kan også gemme den i køleskabet i et par dage, på den måde kan du hurtigt lave en varm chokolade.
Du kan også erstatte flormelis med naturligt sødestof, hvis du er på nul sukker bølgen 🙂
Næste omgang bootcamps starter 17. juni!
Skal du med?