Chokoladekage i mikroovn. Need I say more? Det er hurtigt og det smager ligeså godt som hvis den var bagt i ovn! Når man er PMS ramt, og har en stor lyst til kage og chokolade, er denne kage bare sagen. Inspiration til opskriften på denne lækre og hurtige kage, har jeg fundet på bloggen oversping.dk.
Chokoladekage med valnødder i mikroovn (2 personer)
- 4 spsk. grov speltmel eller grahamsmel
- 3 spsk. flormelis
- 2 spsk. kakao
- 1/2 tsk. bagepulver eller natron
- 1 tsk. vanillepulver
- 1 æg
- 3 spsk. rapsolie eller anden (olivenolie er for gennemtrængende i smagen)
- 4 spsk. mælk
- 2 tern mørk chokolade – grofthakket
- 10 g. grofthakkede valnødder
Bland mel, flormelis, kakao, bagepulver, vanillepulver i en skål der kan tåle mikroovn. Tilsæt æg, mælk og olie og rør grundigt. Når dejen er rørt grundigt, hældes chokolade og valnødder i.
Bag kagen i mikroovn på 850 W i ca. 3 minutter. Tag den ud (husk grydelapper, for skålen er meget varm), og drys flormelis på. Top evt. med blåbær, hindbær eller anden frisk frugt.
Næste omgang bootcamps starter 17. juni!
Skal du med?