Kødboller på spyd
Kødboller:
- 400-500 g. hakket oksekød
- 1 æg
- 1/2 dl. havregryn
- Revet skal og saft af 1 citron
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. tørret eller 1 spsk. friskhakket oregano
- Salt og peber
Til spyd:
- 1 rød peberfrugt
- 1 agurk eller squash
- 1 bakke cherrytomater
- Blomkål
Derudover, bambusspyd til kødboller og grønsager.
Fremgangsmåde:
Tænd for ovnen på 200 C (180 C på varmluft)
Rør kødet sejt med salt, i en røremaskine (eller i hånden, og respekt for det!). Kom derefter resten af ingredienserne i og rør videre. Lad farsen stå og hvile lidt til ovnen er varm.
Form farsen til små boller og kom dem i et ildfast fad. De skal være på størrelse med et lille æg. Når kødbollerne er formet, stilles fadet i ovnen. Bag dem i ca. 15 min.
Imens kødbollerne bages, skæres grønsagerne i passende størrelser så de kan komme på spyd. OBS! Gem evt. noget til en salat. Ellers finder du en god blomkålssalat HER.
Når kødbollerne er færdige, sættes grønsager og kødboller skiftevis på spyd.
Server med grove pitabrød, tzatziki og salat
Næste omgang bootcamps starter 17. juni!
Skal du med?