Kyllingeruller og pasta med svampe

IMG_8817

 

 

Italiensk mad er bare toppen. Jeg var nede og besøge min rigtig gode veninde Christina, i Sperlonga. Det var det lækreste italienske mad jeg nogensinde havde smagt, og naturen gjorde det kun mere fantastisk. At spise italiensk herhjemme i det kolde nord, er dog ikke helt det samme. Alligevel gør jeg et ihærdigt forsøg hver gang jeg laver italiensk, men jeg kan dog ikke ramme den helt rigtige smag. I går var dog noget andet, for der synes jeg, at den italienske smag trængte igennem, og jeg blev helt lykkelig (ja, lykkelig).

Kyllingeruller, pasta med svampe og squash
4 personer

Kyllingeruller

  • 4 kyllingebryst
  • 2 poser mozzarella, skåret i skiver
  • 4 skiver parmaskinke
  • 4 blade hakket salvie (kan udelades hvis man ikke lige har det)
  • Salt og peber

Pasta med svampe og squash

  • 1 håndfuld fuldkornspasta (fuldkorn er egentlig big no no, men der skal fuldkorn til!)
  • 1 squash – lavet til squashpasta med en spiromat (alternativer, se nederst på siden)
  • 1 bakke brune champignon og 100 g. østershatte – ellers to bakker brune champignon
  • 1-2 fed hvidløg i skiver
  • Revet skal af en halv citron
  • Saften af en halv citron

Kyllingeruller:
Del kyllingebrysterne på tværs og fold dem ud. Drys salvie, salt og peber på. Kom skinken, derefter mozzarella og rul kyllingebrysterne sammen. Del dem evt. i to og luk med en stegenål, eller grillspyd af bambus. Kom salt og peber på og steg dem i lidt olie. Bliver det for tørt, så tilsæt lidt vand, da det vil sørge for at de ikke bliver tørre.

Pasta med svampe og squash:
Kog noget vand og kom pastaen i. Følg vejledning omkring kogetid på pakken. 2 minutter før de skal op, hældes squashpastaen i. Når pastaen er færdig hældes vandet fra og vendes i lidt olie.

Imens pastaen koger, steges svampene med hvidløg. Rens svampene for jord, og skær dem ud i passende størrelse. Varm en stegepande op, hæld en spsk. olie i og kom svampene i når panden er varm. Lad dem stege i et par minutter, og kom derefter citronsaft, skal og hvidløg i. Smag til med salt og peber.
Vend svampene i den færdigkogte pasta og server dem med kyllingerullerne.

Server gerne med pesto og parmesan.

 

TIP! Har du ikke en spiromat eller spirelli, så skær squash ud i tern og steg dem med svampene.

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.