Italiensk mad er bare toppen. Jeg var nede og besøge min rigtig gode veninde Christina, i Sperlonga. Det var det lækreste italienske mad jeg nogensinde havde smagt, og naturen gjorde det kun mere fantastisk. At spise italiensk herhjemme i det kolde nord, er dog ikke helt det samme. Alligevel gør jeg et ihærdigt forsøg hver gang jeg laver italiensk, men jeg kan dog ikke ramme den helt rigtige smag. I går var dog noget andet, for der synes jeg, at den italienske smag trængte igennem, og jeg blev helt lykkelig (ja, lykkelig).
Kyllingeruller, pasta med svampe og squash
4 personer
Kyllingeruller
- 4 kyllingebryst
- 2 poser mozzarella, skåret i skiver
- 4 skiver parmaskinke
- 4 blade hakket salvie (kan udelades hvis man ikke lige har det)
- Salt og peber
Pasta med svampe og squash
- 1 håndfuld fuldkornspasta (fuldkorn er egentlig big no no, men der skal fuldkorn til!)
- 1 squash – lavet til squashpasta med en spiromat (alternativer, se nederst på siden)
- 1 bakke brune champignon og 100 g. østershatte – ellers to bakker brune champignon
- 1-2 fed hvidløg i skiver
- Revet skal af en halv citron
- Saften af en halv citron
Kyllingeruller:
Del kyllingebrysterne på tværs og fold dem ud. Drys salvie, salt og peber på. Kom skinken, derefter mozzarella og rul kyllingebrysterne sammen. Del dem evt. i to og luk med en stegenål, eller grillspyd af bambus. Kom salt og peber på og steg dem i lidt olie. Bliver det for tørt, så tilsæt lidt vand, da det vil sørge for at de ikke bliver tørre.
Pasta med svampe og squash:
Kog noget vand og kom pastaen i. Følg vejledning omkring kogetid på pakken. 2 minutter før de skal op, hældes squashpastaen i. Når pastaen er færdig hældes vandet fra og vendes i lidt olie.
Imens pastaen koger, steges svampene med hvidløg. Rens svampene for jord, og skær dem ud i passende størrelse. Varm en stegepande op, hæld en spsk. olie i og kom svampene i når panden er varm. Lad dem stege i et par minutter, og kom derefter citronsaft, skal og hvidløg i. Smag til med salt og peber.
Vend svampene i den færdigkogte pasta og server dem med kyllingerullerne.
Server gerne med pesto og parmesan.
TIP! Har du ikke en spiromat eller spirelli, så skær squash ud i tern og steg dem med svampene.
Næste omgang bootcamps starter 17. juni!
Skal du med?