LINSEDELLER MED QUINOA OG GULEROD

Som tidligere nævnt, forsøger vi at have en såkaldt meatless monday. Ofte ender det med suppe, men det er også rart at prøve noget andet. Herhjemme elsker mand og barn frikadeller, men svinekød hører under rødt kød kategorien og vi forsøger at spise mindre af det. Derfor har jeg eksperimenteret med linsedeller, og de var rigtig populære. Så populære, at barnet ville have dem med i madpakken *HURRA*. De er godt krydret, og så er de fyldt med fibre. Ergo, de mætter godt!

  • 2 dl. røde linser
  • 1 dl. quinoa
  • 3 gulerødder
  • 2 dl. ruggryn
  • 1/2 dl. rasp
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1/2 dl. fint revet parmesan
  • 6 dl. vand til kogning af linser og quinoa
  • 1/2 tern grønsagsbouillon
  • 2 tsk. cajun krydderi (ellers 1 tsk. karry + 1/2 tsk. stødt chili)
  • Salt og peber

Hæld røde linser, quinoa, vand og grønsagsbouillon i en gryde, og lad det koge i ca. 15-20 minutter. Riv gulerødder og løg på den grove side af rivejern. Når linser og quinoa er færdigkogt, hældes de i en skål sammen med resten af ingredienserne. Rør godt rundt, og lad det stå og hvile i ca. 10 minutter. Farsen skal være fast i det, ellers bliver dellerne med bløde. Hvis farsen er for våd, så kom mere rasp i den.
Form farsen til frikadeller, steg dem på en pande med olie til de er gyldne.

Server linsedellerne med rød spidskålsalat, grove kartoffelfritter og hvidløgsdressing

TIP! Er du i tvivl om, hvad du ellers kan bruge quinoa til, så brug dem i en salat som HER

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.