Mayonnaise

Mayo mayo mere, som en bekendt en gang sagde. Jeg har før i tiden forsøgt mig med mayonnaise, men det blev altid besk i smagen, og jeg forstod aldrig hvorfor. Men jeg har for noget tid siden endelig knækket koden. Svaret findes i olien. Det er vigtigt at bruge den rigtige olie til mayonnaise.

Den olie som passer bedst til mayonnaise er vindruekerneolie, da den er smagsløs. Dermed får mayonnaisen en mere blød og sød smag.

Mayonnaise 

  • 1 bøtte pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk. eddike
  • lidt salt
  • En helvedes masse vindruekerneolie (ca. 2 dl.)

Kom æggeblomme i en høj, smal skål. Hæld eddike og salt i. Pisk til massen bliver lys og stift – OBS! Hvis det ikke sker inden for 1 minuts tid, så start forfra. Det bliver ikke godt hvis det ikke stivner.
Pisk videre og begynd at hælde olien i, i en tynd stråle. Bliv ved indtil mayonnaisen har den ønskede konsistens.

For andre smage, brug:

  • 1 spsk. grøn pesto (Meyers grøn pesto er den bedste, synes jeg)
    eller
  • 1 spsk. rød pesto (Løgismose)
    eller
  • 1 fed hvidløg
    eller
  • 1 rød chili

 

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.