Butternut squash puré

Puréen kan bruges til grillmad, som smørrelse på brød, side dish til noget kylling. Rosmarinen giver lige den ekstra smag til den søde butternutsquash.

Puréen kan bruges til grillmad, som smørrelse på brød, side dish til noget kylling. Rosmarinen giver lige den ekstra smag til den søde butternut squash.

Det er sommer, og solen er på vej igen. Det betyder, at ca. 99% af den danske befolkning kommer til at sidde ude i haven/altanen/parken/sommerhuset og grille! Butternut squash kan man godt grille, og den vil faktisk være perfekt at grille, men jeg synes nu også den går rigtig godt til en gang puré.
For godt en måned siden eksperimenterede jeg med at lave en butternut squashpuré – Der var rester af grønt der skulle bruges, og derfor ville det være perfekt med puré (suppe passede ikke lige til vejret). Jeg må indrømme, at det var en af de bedste puréer jeg længe har smagt, og der står faktisk en butternut squash ude i køkkenet, som venter på at blive til puré. MUMS!

Så inden det bliver grillvejr, dvs. i dag, skal du skynde dig og lave denne lækre puré og servere den til det lækre grillmad der skal spises!

Butternut squashpuré med græskarkerner

  • 1 butternut squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dl. græskarkerner
  • 1/2 dl solsikkerkerner
  • 1 fed hvidløg
  • Saften af 1 citron
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • Cayennepeber
  • 2 tsk. honning
  • Salt og peber

Tænd for ovnen på 150 C.
Flæk butternut squash på langs, og fjern kernerne. Gør det samme med peberfrugten. Pensl dem med lidt olivenolie og kom lidt salt på. Når ovnen er klar sættes de i ovnen og bages i ca. 1 time.
Når butternut squash og peberfrugt er bagt, tages de ud af ovnen, og køles lidt ned. Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend det til det er lind. Hæld det i en lufttæt beholder, det kan holde sig i ca. 4 dage.

TIP!
Hvis man vil opnå en grillsmag, kan man kommer røget paprika i. Eller bare smide den på grillen i en time på eftervarme 🙂

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.