Asian Salad

Asiatisk salat. Lavet med spidskål, broccoli, tomat og rester af cuvette.

Asiatisk salat. Lavet med spidskål, broccoli, tomat og rester af cuvette.

Jeg elsker asiatisk mad. Jeg elsker elsker elsker det! Hvad der er endnu bedre, så er det når jeg får serveret god asiatisk mad, der ikke er fyldt med unødvendig fedt. Dog er denne ret måske Vesterlandsk, men det er kun for at få brugt de råvarer der kan fås her i Danmark. Med det sagt vil jeg dele denne lækre salat med jer, som kan stille den trang man ind i mellem kan have for asiatisk mad. Samtidig med at man får bugt med cuvetteresterne fra dagen før.

 

Asian Salad (4 personer)

  • 1/2 broccoli
  • 1/2 – 1 spidskål
  • 2 gulerødder
  • 4 tomater
  • 1-2 løg
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1-2 chili – Alt efter hvor stærkt det skal være
  • Saften af 3 lime
  • 1 spsk østerssauce eller fiskesauce – Hvis dette ikke er noget du bruger ofte, så undlad det. Salaten skal blive god uden.
  • 3 spsk soyasauce
  • 3 spsk. sesam- eller olivenolie
  • Rester af cuvette eller anden steg – Man kan også bruge kødstrimler
  • en god håndfuld nødder – Gerne Cashew

Tørsteg nødderne på en pande imens grøntsagerne forberedes til stegning.

Hak hvidløg fint. Skær chilien ud i skiver. Pres limen ned i en stor skål, og kom soyasauce, olie og østerssauce i. Tilsæt lidt salt og peber og kom derefter kødet i. Lad det gerne stå i køleskabet hele dagen, ellers i en times tid. Pluk broccolien til små buketter, snit spidskålen groft, skræl gulerødderne og skær dem i skiver, skær tomaterne og løgene ud i både.

Tag en dyb pande eller en wok og kom lidt olie i. Varm panden eller wok op, og hæld det marinerede kød i (gerne uden marinaden da det kan få det til at koge). Gem marinaden til kød og grøntsager er stegt. Når kødet er stegt i et par minutter, tilsættes grøntsagerne og ligeledes steges i nogle minutter til de er al dente. Kom til sidst marinaden i, og server.

Ris eller nudler kan serveres til retten, hvis det lyster.

– Enjoy!

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.