At komme i gang med træning

Træning er godt, det er der ingen tvivl om, men ofte står du måske og er gået for hårdt i gang, og står tilbage med manglende motivation eller en skade.

Vi kender alle den følelse vi får ”at nu skal vi i gang!”. Vi går all in og træner stort set hver dag, spiser ingen sukker, brød eller andet der potentielt vil ødelægge vores vægttab. Problemet med dette er bare at vi ofte ikke kan holde den gejst i længden, og så vender vi tilbage til den gamle vane. Vi har gabt over for meget.

Det skal være holdbart når vi foretager ændringer i vores liv, men tag ikke fejl, motivation vil ikke altid være konstant. Den vil altid være større i perioder og mindre i andre. sådan er livet.

Men for at komme mere roligt i gang, så kan det være en god ide at først finde ud af hvilken træning der giver dig glæde og lyst til at gøre det mere.

Der skal ikke være tvivl om at jeg og mange andre er store fortalere for at styrketræning er det bedste, MEN hvis man nu ikke kan lide at styrketræne, hvorfor skal man så gøre det?

Den bedste træning er den du laver – Har en klog person sagt på et tidspunkt. Og det er rigtigt.

I stedet for at tage i et fitnesscenter kan du:

  • Gå en tur (lyt til en podcast eller lydbog imens)
  • Dans til noget musik du kan lide – Lige meget om du danser grimt
  • Stå af et stoppested før og gå resten af vejen (gammelt råd, jeg ved det. Men det virker)
  • Gå ned og handl ind, i stedet for at tage bilen
  • Cykle mere. På arbejde, når du skal handle ind, hente barnet osv.
  • Havearbejde – Sørg lige for pauser ind i mellem 🙂
  • Lege med dine børn – ikke børn du ikke kender. Tror bare deres forældre bliver bekymret 😉

Vil du gerne starte med at styrketræne, så kan det være en god ide at aftale med dig selv om, hvor ofte og hvor længe du skal træne. Lad det passe til din hverdag – ikke din nabos. Vær realistisk. Vores liv er forskellige og vores niveauer er forskellige. Det er bedre du finder et leje hvor du kan vedligeholde træningen, end at du går i gang og stopper hurtigt igen.

Få lagt et program
Når man er nybegynder er det nok at træne 2-3 gange om ugen. Få lagt et træningsprogram af en fitnessinstruktør, men gør op med dig selv om du vil træne i maskiner eller frivægte. Begge dele er fine, men jeg oplever tit at folk siger de keder i maskinerne med tiden.

Progre a hva’ for noget?
Progression. At der sker en udvikling i din træning. På et tidspunkt vil du opleve at det hele bliver nemmere. Her er det du kan udvikle din træning. Fx er du startet med squat uden vægt, så kan du begynde at tilføje vægt, såsom en håndvægt eller kettlebell. På den måde vil du opleve, at dine muskler skal arbejde mere og du udfordrer dig selv mere.

Tungere vægte eller variationer af øvelser er en del af progression. Men lad vær med at variere for at variere. Hvis du vil have noget ud af din træning, så er det en god idé at tænke ’Less is more’. Som tommelfingerregel siger man at der skal ske en udvikling hver 6-8. uge.

Den nye i klassen
Det kan være skræmmende at være ny et sted. Det er lidt ligesom den nye i klassen. Men hav det i baghovedet at alle andre også er startet et sted, og de er ikke kommet for at kigge på din træning. De er kommet for at træne selv og fokusere på deres egen træning.
Er du i tvivl om nogle øvelser, så enten lav dem så godt du kan eller spørg om hjælp. Der er altid en instruktør et sted der helt sikkert gerne vil hjælpe dig.

Hvis du føler det er uoverskueligt at selv skulle i gang med dette, så find en personlig træner som du synes passer til dig og dine ønsker. Husk den største bøf eller den der har six pack er nødvendigvis ikke den rigtige for dig, hvis du bare gerne vil i gang og starter fra nul. Men ved, det kan også være de kan huske hvor svært det var i starten 😉 Book en uforpligtende samtale med en personlig træner og find ud af om han/hun kan hjælpe dig. Husk, det er dine penge så det er okay at stille krav.

Håber det var en hjælp, og rigtig god træning!

Vil du gerne inspireres, så har jeg et par træningsprogrammer til dig. Der er flere på vej, så hold øje med bloggen!

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.