Grønkålsalat med mormordressing

grønkålsalat_mormordressing

Grønkål på en dejlig varm sommerdag. Nej, vent. Grønkål på en sommerdag. Mange forbinder  normalt grønkål med efterår, men det kan dyrkes året rundt. Hvilket gør, at min mave bliver rigtig glad!
Jeg har det lidt svært med lette salater, som ingen fibre eller smag har i sig. Derfor bliver jeg enormt glad, når jeg ser hvidkål, spidskål, grønkål osv. i sommerperioden. Og så skal I ikke snydes for en lille opskrift på en sommerlækker salat 🙂

Salat

  • 1 pose grønkål, snittet fint
  • 1 håndfuld mandler, hakket groft
  • 1 rødløg, hakket i små tern
  • 1 bundt persille
  • 6 figner, hakket fint

Mormordressing

  • 1 spsk. mayonnaise
  • 3 spsk. yoghurt
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. sennep
  • Saften af en halv citron
  • Salt og peber

Skyl grønkålen grundigt. Der kan sidde jordrester i bladene og det skal væk. Hvis du har en salatslynge, så brug den. Når kålen er skyllet og snittet, kommes den i en skål. Kom de andre ingredienser i, og lav dressingen i en lille skål. Hæld dressingen i skålen med kålen og vend det hele, så dressingen er godt fordelt.

Serveres til kylling eller en god steg.

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?