Laksetærte med spinatsalat

Laksetærte med masser af grønsager og smag.

Laksetærte med masser af grønsager og smag.

Min mand har et anspændt forhold til laks – Eller generelt lugten af fisk. Han bryder sig ikke om lugten når man steger det på panden, men til gengæld kan han godt lide at spise det. Derfor må jeg være lidt kreativ når det kommer til tilbedring af fisk, og specielt laks.
Hvis du, som min mand, ikke bryder dig om stegelugten, kan du komme fisk i din æggetærte. Det giver lige det ekstra smag til tærten, som ofte kan blive lidt tam og du får dækket noget af dit behov for fisk.

I de nye kostråd anbefales det, at man spiser 350 g. fisk om ugen. Hvilket giver en god anledning til, at spise denne lækre laksetærte 🙂
Husk! De 350 g. gælder også fisk på dåse – makrel i tomat, tun, torskerogn osv.

Laksetærte med spinatsalat (4 personer)

Tærtebund

  • 100 g. hvedemel
  • 100 g. grahamsmel
  • 1/2 oliven- eller rapsolie
  • 1 dl. vand
  • 1/2 tsk. salt

Laksetærte

  • 400 g. laks
  • 6 æg
  • 1 dl. mælk
  • 1-2 fed hvidløg
  • frisk (2 håndfulde)
  • 6 spsk. feta (max 16%)
  • 1 løg
  • 1/2 blomkål eller broccoli
  • 1/2 rød peberfrugt
  • Salt og peber
  • 2 spsk. olie til stegning

Spinatsalat

  • 3 håndfulde spinat
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 2 tomater
  • 1/2 agurk

Tærtebund:
Tænd for ovnen på 200 C.
Kom hvede- og grahamsmel, olie, vand og salt i en skål og rør rundt med en stor ske. Ælt evt. efterfølgende med fingrene. Rul dejen ud, til den er ca. 2-3 mm. tynd. Kom den i et tærtefad og bag den i ovnen, i 15 min.

Laksetærte:
Tag en dl. mål og hæld mælk i. Kom derefter salt og peber i, på den måde undgår du at saltet klumper i æggemassen.
Skyl al spinat grundigt. Skær hvidløg i små tern, peberfugt og løg i stænger. Pluk blomkålen til små buketter. Kom olie på panden og tænd for blusset. Når panden er varm, hældes alle grønsager på panden, også spinat (HUSK – der skal være noget til salaten), og lad det stege i et par minutter.

Imens grønsagerne steger, klargøres laksen. Skær skindet af laksen og skær den ud i tern.
Når tærten er forbagt, tages den ud af ovnen og grønsagerne hældes i sammen med laks og feta.
Pisk æggene med mælk i en skål, kom slat og peber i – Brug skålen fra tærtedejen, så sparer du opvasken. Hæld æggemassen i tærten med grønsagerne og bag den i ca. 25-30 min.

Spinatsalat:
Kom resten af spinaten i en salatskål. Skær peberfrugt, tomat og agurk ud som det lyster. Alle grønsager blandes i skålen og serveres når tærten er klar.
Lav evt. en vinaigrette til salaten. 2 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike, 1 tsk. dijonsennep, salt og peber. Rør grundigt.

– Enjoy!

Næste omgang bootcamps starter 17. juni!

Skal du med?

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.